Linecké koláčiky

Potrebujeme:

300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 ČL vanilínového cukru, 200 g rastlinného tuku, 2 žĺtka, 200 g marhuľového džemu, práškový cukor na posypanie

Ako na to:

Múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme na malé kúsky pokrájaný studený tuk, žĺtka a spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na 2 hodiny odpočinúť.
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrojíme polovicu plných koliesok s priemerom asi 4 cm a polovicu koliesok s vykrojeným stredom uložíme na suchý plech a pečieme 12 minút pri teplote 180 °C.
Vychladnuté kolieska spojíme s džemom a posypeme práškovým cukrom. Na vykrojenie stredu môžeme použiť malé vykrajovačky.
Ak vykrojíme stred hviezdičkou, malým krúžkom, kolieska spojíme marhuľovým džemom, ak srdiečkom, tak ríbezľovým džemom.

31.12.2008

Podobné recepty