Tvarohové rezy so želatínou

Potrebujeme:

Cesto: 2 dcl poháre práš.cukru, 2 dcl poháre polohrubej múky, 2 dcl oleja, 2 dcl vlažnej vody, 4 žĺtka, 1 lyžicu kakaa, 1 prášok do pečiva, sneh zo 4 bielkov
Plnka: 25 dkg masla, 20 dkg práš.cukru, 1/2kg tvarohu, 4 lyžice rumu, 1 vanilkový cukor
Želatína: 1 liter vody (kompótová voda + doplniť vodou), 2 Zlaté klasy, 17 kociek cukru, marhuľový alebo broskyňový kompót

Ako na to:

Cukor vymiešame do penista so žĺtkami, postupne pridávame ostatné ingrediencie a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vyloženom mastným papierom.
Plnka: Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh, rum a vymiešame do hladkého krému.
Želatína: Marhuľový kompót precedíme (marhule odložíme nabok), do kompótovej vody dolejeme vodu, aby sme získali celkové množstvo 1 liter. Asi 3/4 litra dáme variť spolu s cukrom.
Medzitým rozmiešame vo zvyšku vody Zlaté klasy a uvaríme ako puding.
Na vychladnuté cesto rozotrieme plnku, poukladáme marhule, zalejeme pudingovou želatínou a necháme stuhnúť v chlade.

28.11.2008

Podobné recepty