Špice s parížskym krémom

Potrebujeme:

2 vajcia, 100 g krupicového cukru, 4 lyžice horúcej vody, 150 g hrubej múky, 1/4 balíčka kypriaceho prášku, tuk a hrubú múku na vymastenie a vysypanie plechu
Parížsky krém: 250 ml mlieka alebo sladkej smotany, 120 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 40 g kakaa, 2 žĺtka, 170 g masla
Poleva: 50 g stuženého pokrmového tuku Cera, 50 g cukru, 20 g kakaa, 100 g čokolády na varenie

Ako na to:

Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme po kvapkách horúcu vodu, tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný menší plech a upečieme. Z vychladnutého cesta formičkou povykrajujeme kolieska.
Krém: V mlieku alebo v smotane rozmiešame práškový a vanilkový cukor, pridáme kakao, za stáleho miešania necháme zovrieť a odstavíme. Do vychladnutej hmoty primiešame 2 žĺtka.
V hlbšej miske vymiešame maslo, po troške pridáme vychladnutú čokoládovú hmotu a jemne premiešame. Zmes necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Pomocou vrecka s ozdobnou trubičkou nanesieme na upečené kolieska parížsky krém a vytvoríme špice. Opäť necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Poleva: Nad parou rozpustíme tuk, pridáme cukor, kakao a polámanú čokoládu. Čokoládovú hmotu vymiešame a uvaríme hladkú polevu.
Pomocou drevenej špajdle špice namočíme do mierne vychladnutej čokoládovej polevy. Necháme stuhnúť.

11.01.2009

Podobné recepty