Jahodové kocky

Potrebujeme:

5 vajec, 250 g práškového cukru, 4 lyžice oleja, 4 lyžice vody, 1 lyžicu kakaa, 250 g hrubej múky, 1/2 lyžičky kypriaceho prášku, tuk a hrubú múku na vymastenie a vysypanie plechu
Krém: 2 jahodové kompóty, 1,5 balíčka Zlatého klasu, 250 g masla, 200 g práškového cukru

Ako na to:

Žĺtka s polovicou práškového cukru vyšľaháme dopenista, z bielkov a zo zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme olej, vodu, kakao, zľahka zapracujeme sneh z bielkov a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Krém: Jahody scedíme, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. V kompótovej šťave rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Maslo s cukrom dobre vymiešame, postupne pridáme vychladnutú kašu. Do krémovej hmoty zamiešame pokrájané jahody.
Na vychladnuté cesto navrstvíme jahodovú plnku, ozdobíme kúskami jahôd a necháme stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Krájame na kocky.

27.12.2008

Podobné recepty