Pizza Provenciale

Potrebujeme:

500 g hladkej múky, 3 dcl vody, 5 dkg kvasníc, 1 lyžičku kryštálového cukru, 2 lyžičky soli, 0,75 dcl oleja, paradajkový pretlak, korenie na pizzu, šunku, kukuricu, šampiňóny (sterilizované), syr eidam, tuniak vo vlastnej šťave, plátky slaniny, baranie rohy (na ozdobu)

Ako na to:

Cesto: Do múky pridáme vlažnú vodu, rozdrobíme kvasnice, cukor, soľ a olej, vymiesime hladké cesto. Necháme asi 20 minút nakysnúť. Z uvedeného množstva vyjdú 4 veľké pizzy, cesto, čo nespotrebujete môžte dať do chladničky (2-3 dni vydrží).
Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky a vyvaľkáme na veľmi tenko do guľatého tvaru. Potrieme pretlakom, posypeme pizza korením, dáme šunku, kukuricu, šampiňóny zbavené nálevu, posypeme strúhaným syrom, tuniakom bez šťavy, pridáme baranie rohy a slaninu ako ozdobu.
Pečieme vo vyhriatej rúre 180-200°C cca 15-17 min.
Ideálne je piecť na špeciálnom plechu určenom na pizzu, ale dá sa aj na obyčajnom. Obyčajný plech je treba trošičku pomastiť pred pečením.

26.02.2009

Podobné recepty