Sedliacka kapustnica

Potrebujeme:

1 kg kyslej kapusty, 1 kg údených klobás, 50 g sušených hríbov, 500 g bravčového mäsa, 200 g zemiakov, 100 g údenej slaniny, 40 g hladkej múky, 20 g červenej papriky, 400 ml kyslej smotany, soľ

Ako na to:

Do veľkého aspoň 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme. Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska.
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice. Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku.
Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.

13.11.2008

Podobné recepty