Kapor na červenom víne

Potrebujeme:

1 menšieho kapra, hladkú múku na obaľovanie, olej, 1 menšiu cibuľu, 2 bobkové listy, 2 PL kečupu, 1 kocku bujónu, 200 ml červeného vína, 4 zrnká nového korenia, 1 citrón, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Kapra umyjeme, očistíme a rozporcujeme. Každý kúsok osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke. Na panvici rozohrejeme olej a jednotlivé porcie ryby osmažíme z oboch strán. Odložíme do alobalu, aby nevychladli.
Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kečup, bobkové listy, nové korenie, bujónovú kocku rozpustenú v 100 ml teplej vody a červené víno. Premiešame a chvíľu povaríme.
Hotovú zmes precedíme, vložíme do nej pripravené porcie kapra, kolieska citróna a na miernom ohni dusíme ešte asi 10 minút.
Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi.

15.02.2009

Podobné recepty