Dvojfarebné čokoládové guľky

Potrebujeme:

Tmavé guľky: 100 ml smotany na šľahanie, 100 g tmavej čokoládovej polevy, 50 g čokolády na varenie
Biele guľky: 100 ml smotany na šľahanie, 100 g bielej čokoládovej polevy, 40 g bielej čokolády, 2 ČL stužovača šľahačky, 30 g pomletých orechov, 30 až 50 g pomletých piškót
Na obaľovanie: postrúhanú čokoládu, kakao, podrvené pistácie

Ako na to:

Tmavé guľky: Čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 5 až 6 hodín. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
Biele guľky: Rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami a vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách.

06.01.2009

Podobné recepty