Jesenné lasagne

Potrebujeme:

500 g lasagní, 800 g čerstvých húb, 400 ml omáčky, olivový olej, maslo, soľ, čierne mleté korenie, postrúhaný parmezán
Omáčka: 600 ml mlieka, 2 PL maizeny, 2 PL masla, soľ, strúhaný muškátový oriešok, čierne mleté korenie, 200 ml smotany na varenie, 80 g postrúhaného syra

Ako na to:

Omáčka: Maizenu rozmiešame s troškou mlieka na hladký krém bez hrčiek. Krém zmiešame so zvyškom mlieka, soľou, korením
a muškátovým orieškom.
V hrnci roztopíme maslo a zalejeme ho pripravenou omáčkou. Za stáleho miešania všetko povaríme 3 minúty. Omáčku necháme trošku vychladnúť, potom do nej vmiešame smotanu a postrúhaný syr. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Očistené huby pokrájame na plátky a opečieme ich na olivovom oleji domäkka, dochutíme soľou. Zapekaciu misku vymastíme maslom.
Dno polejeme trochou pripravenej omáčky a uložíme na ňu prvú vrstvu cestovín.
Na každú vrstvu cestovín rozdelíme časť húb a salsy tak, aby každá vrstva bola ňou pokrytá, ale neplávala v nej. Poslednú vrstvu lasagní polejeme iba salsou a bohato posypeme postrúhaným parmezánom. Na zvýraznenie chuti môžeme na vrchnú vrstvu rozdeliť i pár maslových vločiek.
Pripravené lasagne pečieme približne 25 až 35 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Hotové cestoviny vyberieme a necháme aspoň 10 minút odstáť, kým ich budeme krájať.

06.11.2008

Podobné recepty