Zemiakový šalát Delikatesa

Potrebujeme:

1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 balenie majonézy, 2 lyžice octu, 1 lyžicu cukru, 30 dkg šunkovej salámy, 6 sladkokyslých uhoriek, 1 konzervu zeleninovej zmesi do zemiakového šalátu, 2 veľké cibule, 1 konzervu sterilizovaného hrášku (malá), soľ, olej

Ako na to:

Zemiaky uvaríme a necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Do misy zamiešame časť majonézy s octom a cukrom
na sladkokyslý nálev a do neho zamiešame opatrne zemiaky a necháme zatiahnuť. Primerane osolíme.
Salámu, cibuľu a uhorku nakrájame na drobné kocky a spolu so zliatou a odkvapkanou zeleninou primiešame do zemiakov, dochutíme octom zmiešaným s cukrom.
Uzavrieme misu (hrniec) a dáme do chladu uležať. Najlepšie chutí až druhý deň.

27.12.2008

Podobné recepty