Zemiakový šalát s majonézou

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 5 vajec, 1 majonézu, 1 konzervu hrášku s mrkvou, 1 cibuľu, 2 lyžice octu, 2 väčšie kyslé uhorky, 2 ČL plnotučnej horčice, 1 ČL práškového cukru, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v slanej vode. Za tepla ich ošúpeme a po vychladnutí nakrájame na malé kocky alebo kolieska.
Cibuľu nasekáme nadrobno. Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame. Všetko spolu s hráškom, mrkvou a nadrobno nakrájanou uhorkou opatrne premiešame.
Do vody dáme ocot, cukor a privedieme do varu. Asi polovicu nálevu ešte za tepla vlejeme do šalátu. Premiešame, pridáme majonézu, ochutíme horčicou, soľou a korením.
Podľa chuti dolejeme zvyšný nálev a ešte raz premiešame. Necháme vychladnúť.

14.12.2008

Podobné recepty