Pečená morka

Potrebujeme:

1 morku, soľ, majorán, 150 g údenej slaniny, 100 g masti, mäsový vývar na podlievanie

Ako na to:

Na pečenie si vyberáme menšie kusy s hmotnosťou 3 až 4 kg. Očistenú vypitvanú morku umyjeme a osušíme, zo stehien odstránime šľachy. Zvnútra i zvonka ju osolíme a posypeme majoránom.
Prsia prešpikujeme plátkami údenej slaninky, prípadne ju plátkami slaninky obložíme. Potom morku položíme na pekáč hruďou nadol a polejeme horúcou masťou, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme
a pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút.
Ak nemáme dostatočne veľký pekáč, urobíme si ochranný obal z alobalu tak, aby sa nedotýkal morky. Potom morku odokryjeme, obrátime a priebežne polievame vlastnou šťavou. Upečieme do mäkka.
V prípade potreby morku podlievame.

07.12.2008

Podobné recepty