Tekvicové ragú

Potrebujeme:

800 g tekvice, kúsok čerstvého zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 150 g cibule, 5 PL olivového oleja, 5 PL zeleninového vývaru, 100 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, cukor podľa chuti, 2–3 ČL citrónovej šťavy, 200 g hlivy, 8 šalviových lístkov

Ako na to:

Tekvicu pokrájame na štvrtiny a odstránime jadierka. Dužinu nakrájame na malé kocky. Olúpaný zázvor, cesnak a cibuľu posekáme nadrobno. Smotanu vyšľaháme dotuha.
V hrnci zohrejeme 3 lyžice oleja a osmažíme na ňom zázvor, cesnak a polovicu cibule do sklovitá. Pridáme pokrájanú tekvicu a spolu s ostatnými prísadami podusíme 2 až 3 minúty. Potom prilejeme zeleninový vývar a pod pokrievkou dusíme približne 5 minút.
Pokrievku odstránime a dusíme, až kým v hrnci nezostane len polovica objemu tekutiny.
Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku a opatrne premiešame, aby zmes nadobudla krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou, korením a cukrom. Medzitým očistíme hlivu a pokrájame ju na polovice alebo
na štvrtiny.
Na panvici zohrejeme 2 lyžice oleja a huby opečieme do zlatohnedá. Pridáme zvyšnú cibuľu, lístky šalvie a všetko opekáme ešte minútu. Dochutíme soľou a korením.

06.11.2008

Podobné recepty