Hydinový závin plnený zeleninou

Potrebujeme:

1 kurča alebo morku, 2 ČL olivového oleja, biele mleté korenie, soľ, vegetu, 1 pór, 200 g mrkvy, 4 PL mrazeného hrášku, 4 PL mrazenej kukurice, 3 šampiňóny, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať

Ako na to:

Kurča umyjeme, zbavíme kože a vykostíme. Kuracie mäso jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame. Šampiňóny očistíme
a pokrájame na malé rezance.
Mrkvu, šampiňóny spolu s hráškom a kukuricou poukladáme
na mäso, posypeme vegetou, zvinieme a uchytíme niťou alebo špajľou.
Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme
na rezance pokrájaný pór, pridáme závin, podlejeme malým množstvom vriacej vody a dáme piecť domäkka do rozohriatej rúry na 45 minút. Podľa potreby podlievame vodou.
Pokrájané plátky závinu podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou a poliate výpekom.

27.10.2008

Podobné recepty