Paštéta z husacej pečene

Potrebujeme:

4 porcie
200 g husacej pečene, 100 g kuracích pŕs, 150 ml šľahačkovej smotany, 25 ml brandy, štipku ostrúhanej citrónovej kôry, mleté čierne korenie, mletý zázvor, mletý muškátový oriešok, mleté nové korenie, soľ, maslo na vytretie formičiek, husaciu masť na zaliatie, bobkový list, celé nové korenie

Ako na to:

Kuracie mäso a pečeň zbavíme blán, nakrájame na kocky a necháme krátko v mrazničke vychladiť. Pečeň dáme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme kuracie prsia, koreniny, citrónovú kôru a brandy.
Zmes osolíme, a hneď ako začne hustnúť, postupne pridáme smotanu. Keď sa tekutina vpije do mäsa, vznikne hladká hmota, ktorú rozdelíme do maslom vytretých zapekacích misiek. Misky zakryjeme alobalom, postavíme na hlbší plech, na ktorý nalejeme teplú vodu do ¾ výšky formičiek.
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 150 C a pečieme 30 až 40 min (podľa veľkosti a hrúbky formičiek). Po upečení necháme paštétu vo formičkách vychladnúť, povrch ozdobíme bobkovými listami, novým korením a zalejeme trochou rozpustenej husacej masti. Necháme stuhnúť a dáme do chladničky. Podávame s bielym chlebom.

29.09.2008

Podobné recepty