Gnocchi s omáčkou

Potrebujeme:

4 porcie
500 g v šupke uvarených zemiakov, soľ, 75 až 100 g hladkej múky + 2 ČL na zaprášenie, 1 vajce, mleté čierne korenie, strúhaný muškátový oriešok, 2 PL masla, 1 cibuľu, 125 g miešaných húb, 200 ml mlieka, 50 ml smotany na šľahanie, žeruchu na ozdobenie, múka na posypanie dosky

Ako na to:

Uvarené, ešte teplé zemiaky ošúpeme, roztlačíme do misy a necháme iba mierne vychladnúť. Primiešame múku a vajce, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, muškátovým orieškom a vypracujeme hladké cesto.
Z cesta vyváľkame na pomúčenej doske 2 cm šúľance, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Tie sformujeme na oválne knedličky. Hroty vidličky zľahka pritlačíme na každú kúsok.
Gnocchi varíme v horúcej osolenej vode pri strednej teplote 8 až 10 min. Keď vyplávajú na povrch, dierovanou naberačkou ich povyberáme a necháme na sitku odkvapkať.
Cibuľu olúpeme, najemno nasekáme a speníme na masle. Huby očistíme, nakrájame na tenké plátky a pridáme k cibuli. Zaprášime múkou, krátko opečieme a zalejeme mliekom zmiešaným so smotanou.
Omáčku necháme za stáleho miešania zovrieť. Podľa potreby dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Gnocchi rozdelíme na taniere, zalejeme omáčkou a môžeme ozdobiť žeruchou.

29.09.2008

Podobné recepty