Kysnutý koláč

Potrebujeme:

300 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 200 ml mlieka, 1 kocku droždia, 2 vajcia, 5 strúčikov cesnaku, 1 PL sušeného majoránu, ½ ČL soli, mleté čierne korenie, 200 g údeného mäsa alebo šunky, 50 g slaniny, tuk na vymastenie pekáča

Ako na to:

Do misy preosejem múku, rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, majorán a najemno nastrúhané surové zemiaky. Zalejeme ich vlažným mliekom vyšľahaným s vajcami, dobre premiešame a necháme nakysnúť.
Postupne vmiešame na kocky nakrájané mäso a cesto rovnomerne nalejeme na vymastený pekáč. Povrch uhladíme, posypeme nadrobno nakrájanou slaninou a pri teplote 180 C upečieme dozlatista.

27.09.2008

Podobné recepty