Marhuľová zmrzlina

Potrebujeme:

300 g čerstvých marhúľ, 70 g jemného kryštálového cukru, 200 ml mlieka, 100 ml smotany na šľahanie, 1 žĺtok, 10 g nasekaných orechov

Ako na to:

Marhule zbavíme šupky a odkôstkujeme. Šupku zo zrelých marhúľ jednoducho odstránime nožíkom, nedozreté marhule ponoríme na chvíľu do misky s horúcou vodou.
Na ozdobenie môžeme odložiť jednu marhulu a nakrájať ju na plátky. Zvyšné ovocie pokrájame spolu s cukrom a studeným mliekom a rozmixujeme na pyré.
Dobre vychladnutú smotanu vyšľaháme dotuha a spolu so žĺtkom vmiešame do marhuľovej masy. Zmes prelejeme do mrazuvzdornej nádoby, dáme na 20 min do mrazničky a ešte raz premiešame. Vylejeme do zmrzlinovača alebo do nádoby na mrazenie a necháme zamraziť. Občas premiešame. Pri podávaní ozdobíme plátkami marhule.

21.07.2008

Podobné recepty