Kuracie prsia na falošnej hubovej omáčke

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs, syr Camembert 45%, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, kari, vegeta, cibuľa, cesnak

Ako na to:

Syr nakrájame na tenké plátky osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a poukladáme na rozpálený olej. Necháme syr nech sa začne topiť. Počas toho do 2 dcl vody rozmiešame vegetu, trochu soli a mleté čierne korenie. Zmes pridáme k syru a necháme syr nech sa úplne roztopí. Časť syra, t.j. to biele v čom bol syr obalený, vyberieme (to by sa ani po dlhšom čase neroztopilo, komu to tam nevadí kľudne to tam môže nechať – je to jedlé). Omáčka chytí žltú farbu a bude voňať za hríbmi. Omáčku prelejeme do hrnčeka a do tej istej rozpálenej platni pridáme trochu oleja a dáme popražiť cibuľku. Keď cibuľka chytí svoju farbu pridáme nasekaný cesnak, trochu popražíme aby nám nezhorkol a pridáme na rezanky nakrájané kuracie prsia. Pražíme na miernom ohni pokiaľ mäso nezmäkne. Ku koncu pridáme tu našu falošnú hubovú omáčku a podusíme pokiaľ sa omáčka trochu nevyparí. Podávame najlepšie s hranolkami a tatárskou omáčkou.

22.05.2008 | autor:

Podobné recepty