Rýchla mandarínková torta

Potrebujeme:

3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, ½ l smotany na šľahanie, 2 mandarínkové kompóty, 2 vanilkové pudingové prášky bez varenia ą 75 g, 50 g čokolády na varenie

Ako na to:

Celé vajcia vyšľahajte s cukrom do penista, postupne vmiešajte múku. Cesto vylejte do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy, vložte do vyhriatej rúry a upečte. Do veľkej nádoby, ktorá má vrchnák a dá sa tesne uzavrieť, vlejte smotanu, kompót aj s nálevom, pridajte pudingové prášky, prikryte a trikrát s nádobou zatrepte. Vychladnutý korpus vložte späť do formy, potrite pudingovou zmesou a na niekoľko hodín odložte na chladné miesto. Keď stuhne, ozdobte tortu ovocím a strúhanou čokoládou.

13.04.2006

Podobné recepty