Bravčová panenka v sezamovej kruste s dijónskou omáčkou a fialovými zemiakmi

Potrebujeme:

300 g bravčovej panenky, 20 g sezamových semienok, 2 PL dijónskej horčice, 1 dcl olivového oleja, 1 dcl bieleho vína, 800 g fialových zemiakov, 1 dcl mlieka, 10 g masla, soľ a korenie

Ako na to:

Bravčovú panenku narežeme na 2 až 3 úhľadné kúsky, osolíme a okoreníme, potrieme dijónskou horčicou a obalíme v sezamových semienkach. Obalené mäso opečieme na prudkom ohni, podlejeme vínom a necháme dusiť do mäkka, mäso má byť pri rozrezaní ružové. Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, scedíme, pridáme maslo a jemne zohriate mlieko a vymiešame na kašu. Zo zemiakovej kaše urobíme za pomoci formy kopček, pridáme bravčovú panenku a jemne polejeme vínovým výpekom.

03.03.2008

Podobné recepty