Feijoada

Potrebujeme:

1 l čiernej fazule, 250 g údených rebierok, 200 g klobásy, 100 g prerastenej slaniny, 1 bravčová nôžka, cibuľa, cesnak, čierne korenie, chilli papričky, olivový olej a soľ

Ako na to:

Bravčovú nôžku necháme 10 hodín namočenú vo vode, potom ju prevaríme, vyberieme, pokrájame na kúsky a preložíme do hrnca s čerstvou vodou, kde ju varíme do mäkka. Zvlášť uvaríme tiež vopred namočenú fazuľu spolu s klobásou. Časť uvarenej fazule odoberieme, rozmixujeme a vrátime späť do hrnca. Na oleji opražíme cibuľu s cesnakom a urobíme zápražku, ktorou zahustíme fazuľovú zmes. Prilejeme ju k bravčovému mäsu, okoreníme, osolíme a dochutíme chilli papričkou. Necháme spolu prevrieť a možeme podávať dozdobené exotickým ovocím.

12.03.2008

Podobné recepty