Šunka s broskyňou

Potrebujeme:

4 plátky šunky (každý o hmotnosti 175g)
Broskyňová omáčka: 250 g vykôstkovaných a pokrájaných čerstvých broskýň, 1 limeta, 2 KL jemne pokrájaného ďumbieru, 2 KL medu, 2 PL olivového oleja, 4 nasekané jarné cibuľky, morská soľ

Ako na to:

Na panvici rozohrejeme olej a postupne opekáme plátky šunky. Každú stranu 4 minúty. Opečené plátky udržujeme v teple. V miske zmiešame broskyne, limetovú šťavu, kôru, ďumbier, med a olivový olej. Vidličkou zmes roztlačíme. Pridáme jarné cibuľky, soľ a všetko dobre premiešame. Opečenú šunku podávame teplú s broskyňovou omáčkou.

14.03.2008

Podobné recepty