Koložvárska kapusta

Potrebujeme:

400 g kyslej kapusty, 500 g mletého bravčového mäsa,ň 500 g ryže, 250 ml kyslej smotany, 2 vajcia, 1 cibuľa, 1 PL mletej papriky, soľ, mleté čierne korenie, olej

Ako na to:

Ryžu pripravíme tradičným spôsobom. Kapustu podusíme na oleji približne 15 minút. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mleté mäso, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ. Dusíme 10 minút. Vo veľkej nádobe zmiešame udusenú kapustu, uvarenú ryžu a mäso. Masu dáme do zapekacej nádoby a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajcia. Pečieme v rúre 30 minút pri 200°C. Podávame s varenými zemiakmi.

14.03.2008

Podobné recepty