Pečená paprika s orechami

Potrebujeme:

4 červené papriky, parmezán
Plnka: 2 PL slnečnicového oleja, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 50 g hnedej ryže, 1 bobkový list, 4,5 dcl paradajkovej šťavy, 1 KL sušenej bazalky, 50 g čedaru, 125 g vlašských orechov, korenie a soľ

Ako na to:

Najskôr pripravíme plnku. Na panvici rozohrejeme olej a za častého miešania smažíme 10 minút cesnak a cibuľu. Pridáme ryžu, bobkový list a polovicu paradajkovej šťavy. Prikryjeme a pri miernej teplote 40 minút podusíme, kým ryža nezmäkne. Vyberieme a vyhodíme bobkový list. Vmiešame bazalku, syr, vlašské orechy a podľa chuti osolíme a okoreníme. Papriky pozdĺžne prekrojíme a zbavíme semiačok. Plníme ich hotovou plnkou. Uložíme ich do vymastenej zapekacej nádoby. Okolo paprík rozlejeme zvyšok paradajkovej šťavy. Zapekáme 30 až 40 minút pri teplote 180 ºC. Ozdobíme hrubo nastrúhaným parmezánom a okamžite servírujeme.

14.03.2008

Podobné recepty