Kapustové batôžky

Potrebujeme:

1/2 hlávky čínskej kapusty, 300 g mletého hovädzieho mäsa, 100 g šampiňónov, 1 konzerva paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 paradajky, 1 PL polievkového korenia, 1 PL červenej mletej papriky, 5 dl hovädzieho bujónu, soľ, olej, mleté čierne korenie

Ako na to:

Z čínskej kapusty odrežeme tuhšie väčšie listy, ktoré 2 min. povaríme v osolenej vode. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, paradajkový pretlak, mleté mäso, soľ a ostatné koreniny. Zmes dusíme cca 10 min. Odkvapkané listy posypeme polievkovým korením a do stredu každého uložíme kôpku zmesi. Listy potom balíme do tvaru malých batôžkov a ukladáme ich do zapekacej misky. V bujóne rozmiešame trochu pretlaku aomáčkou zalejeme zvinuté listy. Batôžky obložíme pokrájanými paradajkami a zapekáme v rúre pri 200°C asi 40 min. Podámave s opekanými zemiakmi.

30.03.2008

Podobné recepty