Pilaf z kreviet

Potrebujeme:

200 g vylúpaných kreviet, 100 g slaniny, 2 cibule, 1 KL červenej papriky, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL kokosovej múčky, 2 PL paradajkového pretlaku, 5–7 dcl hydinového alebo zeleninového vývaru, 250 g ryže, cukor, majoránka, kari korenie, olej, 50 g tvrdého syra, petržlenová vňať

Ako na to:

Nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a slaninu sprudka opečieme. Pridáme papriku, ochutíme soľou, cukrom, majoránom, kokosovou múčkou a pretlakom. Pomiešame, podlejeme polovicou vývaru, pridáme krevety a dusíme do mäkka. Prepláchnutú ryžu chvíľu pražíme na oleji, osolíme, primiešame kari, petržlenovú vňať, podlejeme vývarom a dusíme. Keď je ryža hotová, primiešame do nej krevetovú zmes a dozdobíme strúhaným syrom.

06.04.2008

Podobné recepty