Morské špízy s kaviárovou omáčkou

Potrebujeme:

150 g veľkých mrazených kreviet, 150 g mrazených sláviek bez lastúr, 100 g chobotníc, 12 plátkov prerastenej anglickej slaniny, 100 g olív, soľ, mleté biele korenie, olivový olej, citrón, 3 PL hladkej múky, 1 PL korenia na ryby
Omáčka: 150 g majonézy, 150 g kyslej smotany, 1PL kaviáru, 1KL sardelovej pasty, citrónová šťava, 1PL olivového oleja, soľ, tymián

Ako na to:

Mierne rozmrazené plody mora striedavo napichujeme na špajle s olivami a rolkami slaniny. V miske zmiešame hladkú múku, soľ, korenie na ryby a mleté biele korenie a vo vzniknutej zmesi špízy obalíme a prudko opražíme na olivovom oleji Suroviny na omáčku zmiešame dokopy. Opražené špízy vložíme do zapekacej nádoby aj s výpekom a pečieme 5 - 7 min. pri teplote 190°C. Podávame s omáčkou.

07.04.2008

Podobné recepty