Králičia polievka

Potrebujeme:

1 králičí predok, 0,5 l vody, soľ, citrónová šťava, 130 g koreňovej zeleniny, 1 bobkový list,celé čierne korenie, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, sušená koreňová zelenina, olej

Ako na to:

Umytý králičí predok vložíme do studenej vody, pridáme citrónovú šťavu, bobkový list, soľ, sušenú koreňovú zeleninu, olej, na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu a varíme, kým mäso nezmäkne. Z masla a múky upražíme svetlú zápražku, ktorú pridáme spolu s kyslou smotanou do precedenej vody a ďalej varíme. Z králika oberieme mäso a uvarenú zeleninu nadrobno nakrájame. Keď sa polievka uvarí, prelejeme ňou mäso so zeleninou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom.

14.04.2008

Podobné recepty