Lekvárové perky

Potrebujeme:

300 g zemiakov, 150 g polohrubej múky, 200 g slivkového lekváru, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor a mak

Ako na to:

V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a na polovičku cesta lyžičkou poukladáme kôpky lekváru, ktoré prekryjeme druhou polovicou cesta. Cesto okolo lekváru dobre stlačíme prstami alebo povykrajujeme radielkom. Zo zvyšného cesta ušúľame drobné šúľance, ktoré rovnako ako perky varíme v osolenej vode. Keď perky a šúľance vyplávu na povrch, necháme ich ešte minútku variť. Servírujeme ich poliate rozpusteným maslom, posypané pomletým makom a cukrom.

15.04.2008

Podobné recepty