Prvoaprílová strúdľa

Potrebujeme:

lístkové cesto, 2 zavináče, 2 utopence, 3 vajcia, 2 zemiaky, 100 g plesňového syra, 1 sterilizovaná fazuľa, 1 banán, 1 jablko, 1 tmavé pivo, 1 čokoláda na varenie, mleté chili, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Vajcia uvaríme na tvrdo. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nastrúhame. Osolíme, okoreníme a pridáme ostatné suroviny, čím nám vznikla plnka. Cesto rozvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajcom a nanesieme plnku, zatočíme, znova potrieme vajcom a dáme piecť. Podávame spolu s omáčkou, ktorú si pripravíme s čokolády, piva a chili. Táto štrúdľa sa môže podávať iba 1 apríla, inak stráca svoje čaro.

23.04.2008

Podobné recepty