Presburger krótštrúdl

Potrebujeme:

2 HR hladkej múky, soľ, 2 PL bravčovej masti, 1–1/2 PL octu, 3 dcl vlažnej vody, 1 vajce, hrubá alebo polohrubá múka
Plnka: 1–1/2 hlávky bielej kapusty, 3 PL kryštálového cukru, 3 PL masti, 1 KL soli

Ako na to:

Múku, soľ, masť, vajce a vodu s octom vypracujeme v miske na vláčne cesto. Prehodíme na dosku. Zohrejeme si misku, ktorou prikryjeme na doske cesto a necháme odpočinúť cca 30 min. Na pomúčenom obruse cesto trochu rozvaľkáme na menší plát, vyťaháme a hrubšie okraje obrežeme. Kapustu najemno postrúhame a osolíme aby pustila vodu. Do zohriatej masti dáme skaramelizovať cukor. Pridáme kapustu, udusíme a necháme vychladnúť. Kapustou posypeme cesto do polovice a s obrusom zavíjame. Vymastíme plech, preložíme naň „štrúdľu“ a pečieme 25 – 30 minút na 180C.

29.04.2008

Podobné recepty