Hroznový osúch

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky, 2 KL sušeného droždia, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru
Plnka: 50 g roztopeného vychladnutého masla, 120 ml mlieka, 250 g svetlého hrozna, 250 g modrého hrozna
Poleva: 100 ml sladkej smotany, 1 žĺtok, 1 balíček instantného krému s vanilkovou príchuťou bez varenia, 1 PL cukru

Ako na to:

Všetky suroviny na cesto premiešame. Cesto dáme do vymastenej formy (s priemerom 28 cm). Dookola urobíme trošku vyšší okraj. Necháme asi 15 minút oddychovať prikryté pri izbovej teplote. Hrozno umyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstránime jadierka a poukladáme na cesto. Suroviny na polevu zmiešame a nalejeme na hrozno. Formu vložíme do predhriatej rúry na 200 C asi 30 minút.

01.05.2008

Podobné recepty