Rybie filé s chrenom v alobale

Potrebujeme:

750 g rybieho filé, 80 g masla, 40 g postrúhaného chrenu, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, 2 vajcia, 1 PL hladkej múky, rozmarín, alobal

Ako na to:

Rybie filé pokrájame na 8 plátkov. Do vymiešaného masla pridáme chren, osolíme, okoreníme a spolu premiešame. Plátky filé potrieme chrenovým maslom a spojíme navzájom po dvoch kusoch. Spojené plátky urovnáme na 4 primerane veľké kusy alobalu. Každú porciu pokvapkáme citrónovou šťavou, trochu okoreníme a posypeme rozmarínom. Vajcia rozmiešame s múkou a nalejeme na každú porciu. Alobaly dobre uzavrieme a vloľíme na 15 minút do horúcej rúry pri 230 stupňoch C. Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.

29.04.2008

Podobné recepty