Zemiakové misky

Potrebujeme:

8 stredne veľkých zemiakov (alebo 10 až 12 menších), 150 g plesňového syra, mrazenú kukuricu (môže byť aj z konzervy), 1 väčšiu paradajku (alebo 2 menšie), olivy plnené sardelou / ančovičkou, sušené polievkové korenie, olivový olej, kúsok prerastenej oravskej slaninky

Ako na to:

Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme variť na mierny oheň. Do misy nasypeme trošku mrazenej kukurice (3/4 konzervy). Pridáme pokrájanú paradajku, olivy a syr. Nadrobno nakrájanú slaninku opečieme na miernom ohni (do chrumkava). Medzičasom uvarené zemiaky rozpolíme a vyberieme striedku 0,5 cm od okraja. Vnútro zemiakov dáme do pripravenej plnky a vymiešame (podľa potreby ešte trošku popučíme). Podľa potreby dochutíme polievkovým korením. Zemiakové misky poukladáme na plech, ktorý sme predtým vytreli olejom, trošku pokoreníme a vyplníme pripravenou zmesou. Vložíme do rúry a necháme piecť, pokým nechytia zlatistý nádych.

02.05.2008

Podobné recepty