Zemiakové ňoky all Amatriciana

Potrebujeme:

600 g v šupe varených zemiakov, 200 g hladkej múky, 2 PL strúhaného parmezánu, 1 vajce, muškátový orech
Omáčka: 200 g bielej slaniny, 30 g oravskej slaniny 1 feferónka, 1/2 dl bieleho vína, 500 g paradajkového pyré

Ako na to:

Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, vajíčkom, troškou muškátového orechu a soľou. Vzniknuté cesto vyvaľkáme, narežeme na pásy, z ktorých odkrajujeme malé valčeky. Každý jeden v strede potlačíme nožom, aby získal špecifický tvar ňoku. Ňoky varíme v osolenej vode a keď vyplávu na povrch, scedíme ich a polejeme troškou olivového oleja.
Omáčka-sugo: Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Pridáme nakrájanú feferónku a podlejeme vínom. Polovicu slaniny vyberieme a uložíme bokom. Do panvice pridáme paradajkové pyré, varíme 15 min. a nakoniec pridáme odloženú slaninu. Ňoky naservírujeme na tanier, zalejeme ich omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom.

04.05.2008

Podobné recepty