Spišské plnené zemiaky

Potrebujeme:

0,5 kg údeného bravčového stehna, 6 veľkých zemiakov, pol KL mletého čierneho korenia, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 2 malé cibuľky, 1 vajce, 1 PL polievkového korenia

Ako na to:

Mäso uvaríme, vyberieme a necháme vychladnúť. Ošúpané zemiaky umyjeme a do stredu vydlabeme dieru. Mäso pomelieme spolu s cesnakom a cibuľkou, okoreníme, osolíme a pridáme vajce a vzniknutou zmesou naplníme zemiaky. Do pekáča dáme vodu s cibuľkou, nakrájanou na kolieska a polievkové korenie. Zemiaky uložíme do pekáča, prikryjeme ich vrchnákom, prípadne alobalom a pečieme asi 1 a pol hod. pri 180 C. Podávame s červenou repou.

12.05.2008

Podobné recepty