Vyprážáný pór v šampiňónovom cestíčku s čakankovou omáčkou

Potrebujeme:

600g póru, 100 g šampiónov, 200 g hl. múky, 5 dcl mlieka, 5 ks vajec, 5 dcl oleja, 2 ks strednej čakanky, 200 g tatárskej omáčky, soľ, korenie, petržlenová vňať, muškát

Ako na to:

Pór nakrájame na 1/2 cm hrubé kolieska. Z múky, vajec, mlieka a šampiňónov si vymiešame husté cesto, ktoré dochutíme soľou, muškátom a korením. Nakrájaný pór pomúčime a opatrne namáčame do pripraveného cesta. Vyprážame postupne vopred rozohriatom oleji. Z jednej čakanky si natrháme listy na tanier, na ktoré potom ukladáme vypražený pór. Z druhej čakanky si pripravíme omáčku. Čakanku a tatársku omáčku spolu vymixujeme na jemno a podávame.

13.05.2008

Podobné recepty