Taštičky so špargľou, hráškom a hubami v špargľovej omáčke

Potrebujeme:

300 g špargle, 100 g cukrového hrášku, 100 g lesných húb, prípadne šampiňónov, 60 g bylinkového masla, 1 a pol bieleho póru, 3 žĺtka, pol citróna, 2,5 dcl bieleho vína, lístkové cesto, smotana na šľahanie, soľ a čierne korenie, cukor, cibuľa - šalotka, korenie kerbel

Ako na to:

Špargľové tyčinky uvaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali aj trochu cukru. Šalotky a lesné huby osmažíme na bylinkovom masle, pridáme cukrový hrášok, biele víno a biely pór. Privedieme do varu, vtedy pridáme špargľové tyčinky. Necháme vychladnúť.
Omáčka: Zelenú špargľu uvaríme s pórom v bielom víne. Trochu špargle vyberieme na smaženie. Zvyšnú špargľu dobre uvaríme, pridáme trochu soli, trochu šťavy z citróna, smotanu na šľahanie, maslo a dobre rozmixujeme. V prípade potreby zahustíme. Z lístkového cesta spravíme taštičky, pečieme 12 minút pri teplote 180 C.

13.05.2008

Podobné recepty