Taliansky ryžový šalát

Potrebujeme:

500 g ryže, 1 vrecko zelených olív, 2 väčšie konzervy drveného tuniaka v oleji, 1 väčšia alebo 2 menšie konzervy sterilizovanej kukurice, 2 stredne veľké kápie – červená a zelená, kapary, 3 jarné cibuľky, 20 dkg syra Eidam, kurkuma, soľ, 2 vajcia, olej, sezónna zelenina podľa vlastného výberu

Ako na to:

Ryžu mierne osmažíme na oleji, zalejeme vodou, pridáme soľ, na prifarbenie trošku kurkumy, uvaríme a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo. Olivy, tuniaka, kukuricu, kapary, spolu s nakrájanou kápiou a cibuľkou, zmiešame s ryžou a vychladené podávame. Jednotlivé porcie posypeme strúhaným syrom a ozdobíme plátkami vajec.

13.05.2008

Podobné recepty