Mexické fazule

Potrebujeme:

masť alebo 2 až 3 PL oleja, 3 vajcia, 2 konzervy fazule v paradajkovej omáčke s označením BARBECUE, 1 konzerva sladkej kukurice, 2 domáce klobásky, 1 väčší paradajkový pretlak, 2 menšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 bal. zelených olív, 1 malá červená paprika, 2 PL sójovej omáčky, 1 KL kari korenia, 1 KL soli, 1 KL tymiánu, 1 KL čierneho korenia, 1 KL feferónovej pasty, šafrán, 100g údeného syra, zväzok petržlenovej vňate, chlieb alebo pečivo

Ako na to:

Na hlbokej panvici rozpálime olej a vložíme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Keď zosklovatie, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Keď začne púšťať šťavu, postupne pridávame kari korenie, sójovú omáčku, paradajkový pretlak, kukuricu, šafrán a zmes posypeme trochou čierneho korenia. Všetko zalejeme fazuľovými konzervami a pridáme olivy nakrájané na kolieska. Podľa chuti dochutíme feferónovou pastou. Pridáme tymián a nakrájanú papriku. Zmes osolíme, posypeme strúhaným syrom a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s volským okom a s chlebom alebo pečivom.

14.05.2008

Podobné recepty