Zeleninové špízy s indiánskou omáčkou

Potrebujeme:

300 g cukiny, 2 papriky, 3 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 10 šampiňónov, oregano, mleté čierne korenie, soľ, , Pečené zemiaky:, 12 malých zemiakov, rasca, maslo, soľ, , Indiánska omáčka:, 250 ml paradajkového pretlaku (kečupu), 5 PL kyslej smotany, 2 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL medu, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Rúru predhrejte na 200 °C. Zeleninu umyte, očistite, šampiňóny prerežte napoly, cukinu nakrájajte na väčšie kúsky, paradajky na štvrťky, cibuľu na hrubšie plátky. Striedavo napichujte na špajdle. Cesnak očistite, nasekajte, premiešajte s olejom, čiernym korením a oreganom. Špízy potrite olejom a uložte na pomastený plech. Zemiaky ošúpte a vodorovne prerežte. Vedľa rozložte zemiaky reznou plochou hore, posypte rascou, soľou a na každý dajte kúsok masla. V polovici pečenia špízy obráťte na druhú stranu, pečte asi 20 min. Podávajte preliate omáčkou.

Indiánska omáčka:
Nahladko vymiešajte pretlak (kečup), smotanu, citrónovú šťavu, med, soľ a mleté korenie.

15.09.2006

Podobné recepty