Oblatková roláda

Potrebujeme:

3 vajci, 3 dkg kakaa, 25 dkg práškového cukru, 1 stužený tuk (Cera), 10 dkg vlašských orechov, 1 bal. želé cukríkov, 4 tortové oblátky

Ako na to:

Vajcia, kakao, cukor a stužený tuk zmiešame a varíme na pare až do zhustnutia. Orechy a cukríky nakrájame, ale nie veľmi nadrobno. Pridáme do uvarenej zmesi, ktorú je dobré nechať trochu vychladnúť, aby sa cukríky neroztopili. Tortové oblátky rozlámeme na malé kúsky (cca. 1,5-2cm kúsky) a tiež ich vmiešame, kým nevznikne hustá hmota. Na alobal nasypeme kakao a naň dáme spravenú hmotu. Vytvarujeme do tvaru rolády, celú dokola obsypeme kakaom, pevne zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky.

23.12.2007

Podobné recepty