Vianočná kapustnica

Potrebujeme:

1 kg kyslej kapusty, 1,5 l vody, 20 zrn. čierneho korenia, 10 zrn. nového korenia, rasca, 2 klinčeky, 3 zrn. jalovca, muškátový orech, bobkový list, 2 cibule, sušené hríby, cesnak, 500 g bravčového mäsa, červ. paprika, klobása

Ako na to:

Kapustu so šťavou, alebo bez zalejeme vodou, pridáme všetko korenie (okrem červenej papriky), cibule, sparené hríby, niekoľko strúčikov cesnaku, soľ a privedieme do varu. Medzitým si na cibuľke opražíme bravčové mäso, ktoré osolíme, riadne opaprikujeme a ocesnakujeme. Keď nám polievka zovrie, pridáme mäso. Varíme hodinu, potom pridáme klobásu a povaríme ešte 30 min. Dochutíme podľa chuti.

23.12.2007

Podobné recepty