Tuniaková pizza

Potrebujeme:

300 g hladkej múky, 1 ČL soli, 1/2 ČL kryštálového cukru, 1 balíček droždia, 175 ml vlažnej vody alebo mlieka, 2 PL olivového oleja
Základná omáčka: 2 konzervy lúpaných paradajok, 1/2 ČL oregana, čerstvej nasekanej bazalky, majoránu, soľ, korenie
1-2 veľké cibule, 2 konzervy tuniaka v oleji, strúhaný syr

Ako na to:

Z hladkej preosiatej múky, soli, kryštálového cukru, balíčku droždia, vlažnej vody alebo mlieka a 2 PL olivového oleja urobíme kvások. Potom vypracujeme cesto.
Základná omáčka: 2 konzervy lúpaných paradajok roztlačíme na kašu a prelisujeme 2-3 strúčiky cesnaku. Zmes privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 10minút. Pridáme po 1/2 ČL oregana, červstvej nasekanej bazalky, majoránu, tiež soľ, korenie a varíme ešte 5 minút.
Nakysnuté cesto vyvaľkáme do kruhu na pomúčenej doske a dáme na okrúhly plech s dierkami, netreba už potierať olejom. Ak je cesto dobre nakysnuté, môžete mať z tejto dávky aj 2 bochníčky, preto dajte radšej 2 konzervy paradajok. Paradajkovú omáčku rozotrite na bochníček a navrstvite na ňu 1-2 veľké cibule a 2 konzervy tuniaka v oleji.
Potom dáme do poriadne a maximálne rozohriatej rúry, pečieme min. 10 minút, až potom posypeme strúhaným syrom. Pečieme ešte tak 5min, kým sa syr nerozpustí.

19.10.2008

Podobné recepty