Plnený kapustný list

Potrebujeme:

1 hlávkovú kapustu, 1 kg kyslej kapusty, 1 kg bravčového pliecka, 300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegetu, červenú mletú papriku, kyslú smotanu

Ako na to:

Hlávkovú kapustu obaríme, tzv. necháme zovrieť vodu, vložíme kapustu, necháme nech zmäknú listy a vyberieme. Oberieme listy veľmi tvrdé časti nepoužijeme alebo vyrežeme.
Uvaríme ryžu tak, že necháme zovrieť dostatok osolenej vody a do nej dáme umytú ryžu a uvaríme ako cestoviny.
Pomelieme mäso a zmiešame s vajíčkami a ostatnými koreninami. Kyslú kapustu umyjeme vo vode a dobre vyžmýkame. Do veľkého hrnca dáme kyslú kapustu naspodok, potom naplníme kapustové listy plnkou z mäsa, ryže a korenín (ak sa zdá, že je plnka riedka pridáme strúhanku, ak je naopak tuhá zriedime horčicou alebo kečupom).
Naukladáme naplnené listy na kyslú kapustu a takto ukladáme a nakoniec dáme navrch kyslú kapustu, podlejeme 0,5-1 l vody a posypeme troškou vegety.
Keď je všetko skoro uvarené, urobíme zápražku, ktorú tiež trošku ovegetíme a postupne pridávame do hrnca po bokoch. Alebo zalejeme kyslou smotanou.

17.10.2008

Podobné recepty