Cesnačka

Potrebujeme:

strednú cibuľu, olej, 2-3 stredné zemiaky, 3-4 veľké strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, 1 CL mletej červenej papriky, 1 kocka zeleninového bujónu a na dochutenie mleté čierne korenie, soľ (alebo vegeta)

Ako na to:

Na oleji si opražíme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme hladkú múku a urobíme si svetlú zápražku, do ktorej dáme červenú papriku. Zamiešame a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť, hodíme kocku bujónu a na malé kocky nakrájané zemiaky.
Keď sú zemiaky mäkké, takmer rozvarené, ale nie celkom, pridáme pretlačený cesnak, soľ alebo vegetu a trochu čierneho mletého korenia. Nakoniec môžeme ešte zemiaky mierne popučiť tlačítkom na zemiaky. Necháme ešte raz spolu všetko prevrieť.
Podávame horúce s nastrúhaným syrom (môžeme vynechať) a opečenými kockami chleba (musí byť).

31.08.2008

Podobné recepty