Torta Rafaelo

Potrebujeme:

100 g kokosových hoblinek, 125 g masla, 125 g cukru, 1 sáčok vanilkového cukru, 4 vajcia, 100 g polohrubej múky, 1 lyžicu prášku do pečiva, 1 konzervu (425g) mandarinkového kompótu, 18 guličiek dezertu Rafaello, 75 g mandarinkovej zaváraniny, 3 kelímky smotany na šľahanie prip. 2 sáčky stužovača šľahačky, pergamenový papier

Ako na to:

Na panvici bez tuku do zlatista opražíme kokosové hoblinky. Vyberieme ich a necháme vychladnúť. Tuk, cukor a vanilkový cukor zmiešame do peny. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame jeden po druhom do peny. Zmiešame múku s práškom do pečiva a kokosom a vymiešame.
Potom do cesta opatrne pridáme ušľahaný sneh z bielkov. Tortovú formu o priemere cca 26 cm vyložíme pergamenovým papierom, naplníme cestom a uhladíme. V predohriatej rúre na teplotu 175°C, pečieme zhruba 30 minút. Korpus necháme vychladnúť, uvoľníme z formy a vyklopíme na tortový podnos.
Dáme okvapkať mandarinky. Dve nakrájame na plátky. Štyri guličky Rafaello prepolíme a necháme si na ozdobenie. Zbytok nakrájame na drobno. Zahrejeme marmeládu a potrieme korpus i s bočným okrajom. Na povrch rozdelíme polovičky mandariniek. Tortu uzavrieme kruhom.
Z 500 g smotany ušľaháme tuhú šľahačku, do ktorej môžeme pridať stužovač. Vmiešame kúsky Rafaella a krém rozotrieme na mandarinky. Odstránime tortový kruh.
Zbytok smotany ušľaháme. Tortu nakoniec ozdobíme kopčekmi hustej šľahačky, plátkami mandariniek, zvyšnými kokosovými hoblinkami a polovičkami Rafaella.

07.09.2008

Podobné recepty