Pečienky s pórom a šampiňónmi v smotanovej omáčke
Potrebujeme:
kuracie pečienky, maslo, olej, čerstvé šampiňóny, pór, sladká smotana, mlieko, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Na hlbokej panvici roztopíme maslo s olejom (50:50), pridáme na kolieska nakrájaný pór. O chvíľu pokrájané šampiňóny a všetko spolu podusíme. Potom pridáme očistené a nakrájané kuracie pečienky, osolíme, okoreníme a znova podusíme, až kým pečienka nie je mäkka. Nakoniec pridáme sladkú smotanu zmiešanú s hladkou múkou (ak máme málo smotany, dolejem mlieko) a chvíľu povaríme, aby celá omáčka zhustla. Podávame s ryžou alebo cestovinami.
03.07.2008
Podobné recepty
Kuracia pohoda, Kuracie pečienky so šampiňónmi, Kuracie pečienky so šampiňónmi, Jednoduché kuracie pečienky, Kuracie pečienky trochu inak, Opečené kuracie pečienky, Kuracie pečienky Halong, Pochúťka zo zelených fazuľových luskov s kuracími pečienkami, Kuracina na smotanovej omáčke, Hrášok v smotanovej omáčke s hubami