Pečienky s pórom a šampiňónmi v smotanovej omáčke

Potrebujeme:

kuracie pečienky, maslo, olej, čerstvé šampiňóny, pór, sladká smotana, mlieko, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Na hlbokej panvici roztopíme maslo s olejom (50:50), pridáme na kolieska nakrájaný pór. O chvíľu pokrájané šampiňóny a všetko spolu podusíme. Potom pridáme očistené a nakrájané kuracie pečienky, osolíme, okoreníme a znova podusíme, až kým pečienka nie je mäkka. Nakoniec pridáme sladkú smotanu zmiešanú s hladkou múkou (ak máme málo smotany, dolejem mlieko) a chvíľu povaríme, aby celá omáčka zhustla. Podávame s ryžou alebo cestovinami.

03.07.2008

Podobné recepty