Syrové lasagne

Potrebujeme:

1 balíček lasagní, 1 veľká cibuľa, 1 konzerva šampiňónov, 1 konzerva kukurice, 30 dkg šunky, 30 dkg tvrdého syra, 1 bambíno, 2 kelímky kyslej smotany, troška mlieka na rozriedenie

Ako na to:

Nakrájeme cibuľu na drobno a na rozpálenom oleji ju orestujeme do sklovita. Potom pridáme asi polovičnú dávku šunky náakrájanú na kocky alebo slížiky. Ešte krátko orestujeme. Nakoniec pridáme šampiňóny a kukuricu, osolíme, okoreníme, prikryjeme a necháme tak 5-10 minút podusiť. Medzi tým si pripravíme syrovú omáčku.
Syrová omáčka: Na panvicu dáme trošku oleja a vytlačíme doň bambíno. Podlejeme troškou mlieka. Keď sa zmes zohreje pridáme do nej nastrúhaný syr cca 20 dkg a necháme ho dobre rozpustiť. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Pozor omáčka by mala byť tak akurát skôr hustejšia ako riedka.
Vymastíme si pekáč a už len vrstvíme. Najprv vrstva cestovín, potom ide udusená zmes a zalieva sa omáčkou, zase cestoviny, zmes a omáčka a nakoniec idú cestoviny poliate omáčku a navrch postrúhame syr ktorý nám zostal cca 10 dkg. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút.

03.07.2008

Podobné recepty